Ciorba de salata cu galuste si iaurt

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 3 Ian 2019 | 6161 vizualizari

 

,, Reteta romaneasca "" 
Bineinteles ca dupa bogatia meselor de sarbatori dorim si ceva ciorbita care sa mai spele. Bineinteles ca tranzitia nu este atat de usoara. Vrem sa aiba si gust bun si putina consistenta. Gustul l-am dat cu ceafa putin afumata si consistenta de galuscute cu faina alba.
Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi
  • 300 gr ceafa de porc semi-afumata
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz
  • iaurt grecesc la servire
  • sare -optional
  • zeama lamaie -optional
  • Galuste :3 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura unt moale + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu galuste si iaurt:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul.
  3. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina.
  4. Se adauga prazul verde feliat si se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte.
  5. Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].
  6. Din trei oua preparati galuste. Puteti sa faceti si dintr-unul, noi suntem mare fani :D .
  7. Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.
  8. Ouale se bat spuma si se amesteca cu faina alba in ploaie, putina sare si untul moale.
  9. Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Nu aveti unt il puteti inlocui cu aceiasi cantitate de untura sau ulei.
  10. Cu o lingura trecuta prin apa puneti in zeama care fierbe mici galuste.
  11. Lasati sa fiarba 5 minute. Dupa aceasta trageti oala de pe foc si puneti salata verde taiata fasii.
  12. Imi place salata verde doar oparita . As vrea sa cred ca nu se pierd prea mullte vitamine daca o evit sa o fierb excesiv .
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. La servire se pune iaurt grecesc cate 2 linguri in fiecare farfurie [ acesta se omogenizeaza rapid].
  15. Acriti suplimentar dupa dorinta cu zeama proaspata de lamaie.
  16. Merge alaturi de ciorba de salata verde si o ceapa verde sau un ardei iute.

                     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

2

Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].

3

Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.

4

Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Daca nu aveti unt, il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de untura sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu galuste si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta